• Voor 2013 leidde ik een leven gevuld met stress en zorgen. Ik cijferde mezelf weg ten bate van het gezin. Ik nam nauwelijks tijd voor mezelf in de veronderstelling dat dit liefde geven was. Ik voelde me vaak leeg, uitgeblust, alsof ik niets meer te geven had. In 2013 ben ik in aanraking gekomen met het loslaten tijdens een groepscoaching-sessie Leren Loslaten in de praktijk van Floris.

  Sliep ik wel goed?

  Het was een fijne avond vol nieuwe dingen die ook spannend waren omdat ik niet gewend was te kijken naar de verborgen emoties onder de oppervlakte. Ik merkte al gauw dat het niet eng of vervelend was, maar dat het juist prettig was om alles wat vast zat omhoog te halen en los te laten. Bij iedere oefening voelde ik de last en de zwaarte van me afglijden. Datzelfde gold ook voor de overige deelnemers.

  Later heb ik de workshop gevolgd en vanaf dat moment is het loslaten pas echt gaan leven. Op dat moment liet mijn gezondheid te wensen over. De ene verkoudheid volgde op de ander en gingen samen met heftige keelontstekingen. Vaak kreeg ik te horen dat ik er zo moe uitzag. Sliep ik wel goed? Ik begreep zelf niet waarom ik me zo futloos voelde. Ik miste iedere vorm van grip op het leven.

  De omwenteling

  Ik begon met loslaten. Loslaten ofwel releasen werd een levensstijl en zo verbeterde mijn hele leven. Ik vatte de moed op uit een ongelukkig huwelijk te stappen en voor mezelf te kiezen. Ik kwam erachter dat het leven meer te bieden heeft dan zorgen voor anderen en ik ging opnieuw plezier maken. Door het loslaten van allerlei oud en vastzittend zeer kreeg ik een hechter contact met collega’s, kon ik effectiever communiceren op de werkvloer en had de werkdruk die de zorg met zich meebrengt minder invloed op mijn gevoel van welbevinden. Ook op liefdesgebied heb ik alles gewonnen wat er te winnen viel. De oude patronen die mij belemmerde in de vorige relatie worden nu steeds minder belangrijk waardoor een echte liefdesrelatie mogelijk werd. Er is nu een balans ontstaan tussen geven en ontvangen.

  De verkoudheden en keelontstekingen bleven ook weg en ik merk dat ik me energieker voel dan voorheen. Ik zou echt niet meer terug willen naar het oude leventje. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om te beginnen met loslaten!

 • ... en wat vind je er van?

  Reacties laden...