• Ontdek hoe je vanzelf kunt houden
  Geplaatst op
  Heb jij je weleens afgevraagd hoe het is om van jezelf te houden in plaats van jezelf af te keuren? Hoe zou het zijn om te voelen dat je lief en leuk bent, in plaats van regelmatig het gevoel te hebben dat je ofwel dom bent, of niets waard bent en toch niets goed kunt doen? Eerder schreven we al over het willen van liefde van anderen, uit de wereld om ons heen. Het afkeuren van jezelf ligt minstens even diep in de mens verankerd.

  De sleutel tot houden van jezelf- waar ligt die?

  Hoe moet dat eigenlijk, dat houden van jezelf? Houden van jezelf is iets dat je niet op school wordt geleerd. Sterker nog; het wordt meestal niet gepromoot om te veel van jezelf te houden. Je zou er maar te veel ego mee opbouwen. Terwijl dat ego juist los staat van echte, pure liefde. Want waar pure liefde is, is geen ego met verlangens. Maar als dat afkeuren een automatisme is geworden- en dat is het in veel gevallen- hoe doorbreek je dat dan?

  Wat als ik je nu vertel dat jij jezelf goedkeuring kunt sturen?

  Het is mogelijk om in alle opzichten en voor de volle honderd procent van jezelf te houden. Echte liefde zit namelijk al in ons. Het is een ware schatkamer vol warmte en zachtheid, die de meeste van ons zichzelf een leven lang ontzeggen. Het enige wat je hoeft te doen om die schatkamer te openen is naar binnen kijken en het afkeuren van jezelf omhoog te halen en te wissen. Vervolgens laat je jezelf toe liefde voor jezelf te voelen. Wat je dan voelt is de liefde die is. De rust en de vrede die achter al onze verlangens schuilgaat. Want je hoeft niets te zijn en niets te doen om deze liefde te verdienen. Stel het niet uit tot later wanneer je vind dat je het wel verdient. Geef het jezelf nu.  Ik garandeer je dat dit stukken beter voelt dan die afkeuring.

  Lekkerder in je vel


  Dus stuur jezelf die liefde, die goedkeuring. Iedere keer wanneer je merkt dat je
  in de oude, vertrouwde patronen van zelf- afkeuring terugvalt. Steeds wanneer je merkt dat je jezelf inwendig aan het slaan bent en steeds wanneer dat subtiele stemmetje paraat staat om je te vertellen dat je het weer helemaal verkeerd hebt gedaan, zoals altijd. Het afkeuren van jezelf leidt nergens toe. Het leidt hooguit tot meer afkeuring van anderen richting jou en daardoor meer afkeuren van jezelf. Wanneer je houd van jezelf ben je in staat om positieve dingen aan te trekken. En je bent in staat volledig liefdevol in het leven te staan.

  Slotadvies

  Betrap het fluisterstemmetje van je automatische gedachten en- heel belangrijk- keur jezelf er niet om af. Help jezelf eraan herinneren wie en wat je werkelijk bent. Probeer het gewoon. Het is gemakkelijker dan je denkt.

 • ... en wat vind je er van?

  Reacties laden...