• Je moet op tijd iets afkrijgen voor je werk. De klant is beloofd dat het vandaag af zou zijn…en je loopt achter op het schema. Snel nog even de laatste dingen afwerken! Vervolgens kom je thuis en heb je nog een boel werk te doen. Pff!

  Is dit herkenbaar?

  Je krijgt te maken met stress in het leven. Hoe gaan we er meestal mee om? We onderdrukken het of drukken het weg... of we bieden er weerstand tegen.
  “Nee hier wil ik niet mee omgaan! Ga weg!”. Dat zorgt ervoor dat de stress nog erger wordt. Het gevolg is dat je acties neemt vanuit stress en dan gaat er van alles mis.
  Je bent snel geïrriteerd en de actie die je neemt is ineffectief. Je kunt er ook anders mee omgaan, zodat je lekker in je vel blijft zitten... ook tijdens stressvolle periodes.

  Hoe ga je om met stress? Volg de onderstaande zes eenvoudige stappen!

  1. Merk op wanneer je de stress voelt opkomen. Het is vaak een uiting van veel gedachten en/of gevoelens die omhoog komen.
  2. Plaats de aandacht even op je gedachten en gevoelens. Het is goed om even je aandacht naar je hart te verplaatsen, zodat je uit je hoofd bent.
  3. Kun je verwelkomen hoe je op dit moment bent?
  4. Kun je de stress er laten zijn (zo goed als je kunt)?
  5. Kun je de weerstand tegen de stress er laten zijn?
  6. Herhaal stap 4 en 5 een paar keer en merk op wat er gebeurt van binnen.

  Gewoon door de stress (de gedachten en gevoelens) er even te laten zijn, verandert het al. Als je de weerstand tegen stress ook kunt toelaten, dan is de stress zo goed als verdwenen.

  Waarom? Omdat 99% van de stress in stand gehouden wordt door weerstand.

  Zo kun je met een kalm hoofd en rustig lichaam aan de slag in een stressvolle situatie. Je kwaliteit van het werk gaat dan omhoog en je krijgt dingen voor elkaar met gemak. Je krijgt dus met stress te maken, alleen is lijden daardoor onnodig.

  ~ Geschreven door Tom Verbroekken

 • ... en wat vind je er van?

  Reacties laden...